Το σπίτι μουσείο του αμερικάνου Τζιμ Τόμπσον

6:02 μ.μ. thailandbethere 0 Comments



Το σπίτι του Αμερικανού Τζιμ Τόμπσον τωρινό μουσείο, αξιωματικός του στρατού που πήγε στην Ταϊλάνδη στα τέλη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου είναι ο άνθρωπος αναβίωσε την μεταξουργία στην χώρα. Το σπίτι – μουσείο είναι από τα εξαιρετικά δείγματα παραδοσιακής Ταϊλάνδέζικης αρχιτεκτονικής που συμπεριλαμβάνει μια όμορφη συλλογή από χειροποίητα αντικείμενα από την Ταϊλάνδη και την Νοτιοανατολική Ασία.



Μουσείο Οικίας Τζιμ Τόπμσον

0 σχόλια:

Ανάρτηση σχολίου ή ερώτησης

Εκδηλώσεις στην πλατεία Σιάμ

5:47 μ.μ. thailandbethere 0 Comments



Η πλατεία του Σιάμ λόγου του ότι βρίσκεται στο κέντρο της Μπανγκόκ και ανάμεσα στα πολυκαταστήματα Siam Paragon και Siam Center μια περιοχή με έντονη τουριστική κίνηση και με εύκολη πρόσβαση από τον εναέριο σιδηρόδρομο, συνηθίζεται στον χώρο να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις.



Εκδήλωση στην πλατεία Σιάμ



Εκδήλωση στην πλατεία Σιάμ



Εκδήλωση στην πλατεία Σιάμ

0 σχόλια:

Ανάρτηση σχολίου ή ερώτησης

Ο κόσμος του ωκεανού - Το μεγαλύτερο ενυδρείο

4:32 μ.μ. thailandbethere 0 Comments



Siam Ocean World – Ο κόσμος του ωκεανού. Είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο της Νοτιοανατολικής Ασίας και είναι τοποθετημένο στην καρδιά της Μπανγκόκ στο υπόγειο του κτιρίου Siam Paragon. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με τον εναέριο σιδηρόδρομο (BTS Skytrain) στην στάση Σιάμ που υπάρχει και κατευθείαν πρόσβαση στο κτίριο. Το Siam Ocean World χωρίζεται σε διάφορες ζώνες όπως τροπικό δάσος, ανοιχτός ωκεανός κλπ. με πληροφορίες για τα είδη.



Siam Ocean World



Siam Ocean World



Siam Ocean World



Siam Ocean World

0 σχόλια:

Ανάρτηση σχολίου ή ερώτησης

Old Siam Plaza

4:28 μ.μ. thailandbethere 0 Comments



Old Siam Plaza – Μάρκετ Παλιό Σιάμ. Από τα παλαιότερα μάρκετ της Μπανγκόκ τοποθετημένο στη περιοχή Παχουράτ και πολύ κοντά στην Κνέζικη συνοικία. Είδη ρουχισμού, μικρά καταστήματα και εστιατόριο με κουπόνια στον τελευταίο όροφο θα συναντήστε στο τετραώροφο κτίριο της Μικρής Ινδίας.



Old Siam Plaza



Το εστιατόριο του Old Siam Plaza

0 σχόλια:

Ανάρτηση σχολίου ή ερώτησης

Το ψηλό άγαλμα του Βούδα

4:14 μ.μ. thailandbethere 0 Comments



Wat Indravihan - Βατ Ιντραβιχάν. Το μεγάλο άγαλμα του Βούδα είναι γνωστό για το ύψος του που αγγίζει τα 32 μέτρα και βρίσκεται στην περιοχή Ντούσιτ της Μπανγκόκ χτισμένο την εποχή του βασιλιά Rama IV.



Μικρότερα αγάλματα διακοσμούν τον χώρο του Ναού Βατ Ιντραβιχάν

0 σχόλια:

Ανάρτηση σχολίου ή ερώτησης

Εβδομαδιαίο Μάρκετ και Παζάρι

4:05 μ.μ. thailandbethere 0 Comments



Αν και υπάρχουν πολλές αγορές και παζάρια σε όλη την Μπανγκόκ που δικαιολογημένα έχει το όνομα ο παράδεισος της αγοράς το εβδομαδιαίο μάρκετ Τσατουτσάκ είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής όλων. Είναι ανοιχτό κάθε σαββατοκύριακο από τις 08.00 έως τις 18.00 το απόγευμα και είναι τοποθετημένο στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας στο πάρκο Μο Τσιτ με πολύ εύκολη πρόσβαση από τον εναέριο σιδηρόδρομο.



Χάρτης του εβδομαδιαίου μάρκετ Τσατουτσάκ



Εβδομαδιαίο μάρκετ Τσατουτσάκ

0 σχόλια:

Ανάρτηση σχολίου ή ερώτησης

Παλιές φωτογραφίες της Μπανγκόκ

3:56 μ.μ. thailandbethere 0 Comments



Στον τελευταίο όροφο του υψηλότερου μέχρι στιγμής κτιρίου της Μπανγκόκ τον ουρανοξύστη Baiyoke Sky Tower II υπάρχει ένα μικρό μουσείο το οποίο συμπεριλαμβάνει και κάποιες φωτογραφίες της πρωτεύουσας όπως ήταν πριν από πολλά χρόνια.



Ananta Samakorn Throne Hall



Ο σιδηροδρομικός σταθμός Χουά Λαμπόνγκ της Μπανγκόκ

0 σχόλια:

Ανάρτηση σχολίου ή ερώτησης

Καινούργιοι σταθμοί στον Εναέριο Σιδηρόδρομο της Μπανγκόκ στην γραμμή Σιλόμ

10:28 π.μ. thailandbethere 0 Comments



Σήμερα 15 Μαΐου 2009 ξεκίνησε η λειτουργία δύο καινούργιων σταθμών του εναέριου σιδηρόδρομου της Μπανγκόκ. Πρόκειται για τους σταθμούς Krung Thonburi και Wongwian Yai που βρίσκονται στην πλευρά του Τόνμπουρι της Μπανγκόκ απέναντι από την νήσο Ρατανακοσίν. Οι δύο σταθμοί είναι η συνέχεια της γραμμής 1 του εναέριου σιδηρόδρομου (γραμμή Σιλόμ – Silom Line) που ξεκινάει από το εθνικό στάδιο της Μπανγκόκ (National Stadium) και καταλήγει στην γέφυρα Τακσίν. Τώρα με την νέα επέκταση ο εναέριος σιδηρόδρομος θα καταλήγει στον σταθμό Wongwian Yai, με μια προσθήκη 2,2 χιλιόμετρων στην είδη υπάρχουσα γραμμή. Η επέκταση του εναέριου σιδηρόδρομου βέβαια συνεχίζεται και στην γραμμή δύο (γραμμή Σουκούμβιτ - Sukhumvit Line) όπου μέχρι το τέλος του 2010 θα έχουν προστεθεί και άλλοι 5 σταθμοί.



Οι δύο καινούργιοι σταθμοί του εναέριου σιδηρόδρομου της Μπανγκόκ (BTS Skytrain - Bangkok Mass Transit System) όπως φαίνονται από τον ουρανοξύστη State Tower.

0 σχόλια:

Ανάρτηση σχολίου ή ερώτησης